Κωδικό
  • Λόγω τεχνικού προβλήματος της σελίδας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για διαθεσιμότητα στα μηχανικά ανταλλακτικά. T. 2431022833, e-mail: info@vitas-sa.gr

     

Αεριοκίνηση
title
Η χρήση του υγραερίου για την κίνηση οχημάτων είναι καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον. Η υγραεριοκίνηση έχει αναγνωριστεί εδώ και πολλά χρόνια ως απάντηση στην προσπάθεια αναζήτησης εναλλακτικών μορφών καυσίμων. Το υγραέριο είναι το πιο σημαντικό και αποδεκτό εναλλακτικό καύσιμο στον τομέα του αυτοκινήτου. 
Η εγκατάσταση μηχανισμού καύσης υγραερίου είναι μια οικονομική και σύγχρονη λύση την οποία επιστρατεύουν όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, καθώς αποτελεί πρακτική φιλική τόσο ως προς το περιβάλλον όσο και ως προς την τσέπη του καταναλωτή. Συγκεκριμένα, ενώ η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει προ πολλού το 1,5 ευρώ ανά λίτρο το υγραέριο κυμαίνεται σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα, στα 82 λεπτά ανά λίτρο. Έτσι οι οδηγοί- και ειδικά αυτοί που διανύουν καθημερινώς μεγάλες αποστάσεις ή «καίνε» πολλά καύσιμα μπορούν να εξοικονομήσουν σημαντικά ποσά.
Είναι Ασφαλές ;

Η ασφάλεια του συστήματος εξασφαλίζεται μέσα από τα διάφορα εξαρτήματα τα οποία ενεργοποιούνται όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στο σύστημα.
• Σύστημα αυτόματου γεμίσματος που διακόπτει την τροφοδοσία, όταν η δεξαμενή φτάσει το 80% της πληρότητάς της.
• Σύστημα διακοπής της παροχής καυσίμου μόλις σβήσει ο κινητήρας.
• Δείκτης στάθμης υγραερίου στον διακόπτη ενεργοποίησης του υγραερίου.
• Βαλβίδα εκτόνωσης για αποφυγή έκρηξης σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο αυξηθεί πολύ η εξωτερική θερμοκρασία (εκτός του χώρου της καμπίνας).
• Οι δεξαμενές υγραερίου, σύμφωνα με Crash Tests, αντέχουν σε μεγαλύτερες παραμορφώσεις από αυτές που υφίσταται ένα όχημα κατά την διάρκεια ακόμα και της πιο δυνατής σύγκρουσης
• Διαθέτουν, επιπλέον, ειδική βαλβίδα ανακούφισης της πίεσης που δεν επιτρέπει την έκρηξη της δεξαμενής.
• Τέλος έχουν ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα διακοπής παροχής καυσίμου σε περίπτωση απώλειας πίεσης ή έλλειψής του. Τα βενζινοκίνητα οχήματα ΔΕΝ διαθέτουν τέτοιου είδους αυτοματισμό. Όσοι είχαν την ατυχία να εμπλακούν σε κάποιο τροχαίο ατύχημα θα θυμούνται σίγουρα την αγωνία να βγουν γρήγορα από το όχημα και να διακόψουν την παροχή καυσίμου και ηλεκτρισμού ώστε να αποφύγουν έκρηξη σε βενζινοκίνητο αυτοκίνητο.